Política 16/07/2019

Martín Blanco descarta "rotundament" presentar-se a les primàries de Cs a Catalunya

El diputat assegura que està "molt satisfet" del seu paper al grup parlamentari

Ara
2 min
Martín Blanco descarta "rotundament" presentar-se a les primàries de Cs a Catalunya

BarcelonaEl diputat de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha descartat aquest dimarts "rotundament" presentar-se a les primàries que el partit farà en els pròxims dies per escollir el seu candidat a unes eventuals eleccions a Catalunya. En roda de premsa, el diputat ha assegurat que està "molt satisfet" del seu paper al grup parlamentari. La portaveu del partit espanyolista, Lorena Roldán, es perfila com a cap de llista als pròxims comicis al Parlament en una decisió que s'adoptarà la setmana vinent.

Martín Blanco ha afirmat que estarà a disposició del partit taronja i ha deixat clar que Catalunya necessita un partit que s'enfronti al nacionalisme i que defensi la unitat d'Espanya. En relació amb les declaracions de l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, que ha vinculat l'auge de Vox al Procés, Blanco ha considerat que no es pot circumscriure a Catalunya la irrupció d'un nou partit, però ha assegurat que aquells fets "tenen importància" en el marc espanyol.

El diputat de Cs ha recordat que aquest dimarts ha declarat davant el TSJC el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per permetre la celebració del referèndum de l'1-O a Premià de Mar -localitat de la qual era alcalde- i ha assegurat que "veure representants del Govern declarant contínuament davant de tribunals porta Catalunya a una degradació constitucional que no té precedents".

També ha culpat els partits independentistes de "patrimonialitzar les institucions i fer el que volen amb el Govern", i ha assegurat que l'administració catalana no es preocupa pels problemes dels catalans. Així, ha deplorat la imatge del president i els consellers acompanyant Buch al TSJC amb "grans passejades".

El diputat taronja ha declinat pronunciar-se sobre l'arxivament del cas dels professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, acusats d'haver humiliat alumnes que són fills d'agents de la Guàrdia Civil els dies posteriors a l'1-O.

stats