ELECCIONS EUROPEES
Política 18/04/2014

Martin Schulz donarà suport al PSC en un acte a Barcelona quatre dies abans de les europees

Serà el dia 21 de maig en al Pavelló de la Vall d'Hebron amb Elena Valenciano, candidata del PSOE, i Javi López, candidat del PSC

Efe
3 min

BarcelonaEl candidat del Partit Socialista Europeu (PES) a la presidència de la Comissió Europea (CE), l'alemany Martin Schulz, participarà quatre dies abans de les eleccions europees en un acte de campanya a Barcelona, al costat dels caps de llista de PSOE, Elena Valenciano, i del PSC, Javier López.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà el dia 21 de maig, al Pavelló del Vall d'Hebron, quan l'actual president del Parlament Europeu acudeixi a la capital catalana per formar part de l'acte central de campanya dels socialistes catalans, una "bona mostra de l'interès i importància que tenen per a Europa les eleccions a Catalunya".

Així ho ha explicat López en una entrevista amb Efe, on ha explicat que l'assistència de Schulz i Valenciano a aquest acte en l'últim dimecres de campanya demostra també "la importància del socialisme català en el conjunt del socialisme europeu".

Però també el fet que els socialistes plantejaran una campanya "que parli sobre el futur d'Europa", en un context en el qual altres partits tenyiran aquests comicis del debat sobre la consulta sobiranista catalana.

"Les eleccions europees seran per parlar d'Europa. És allò que els ciutadans mereixen, el que Europa necessita i allò que requereix el debat públic, que hauria de ser de qualitat", ha suggerit López.

Més encara davant uns comicis "d'una enorme rellevància", ja que caldrà decidir "quina sortida de la crisi tenim per als pròxims anys, i especialment si donem una bolcada a les polítiques que s'han fet durant l'última dècada".

Un canvi que "té a veure amb l'austeritat, les retallades, abaixar salaris en el sud d'Europa com forma per sortir de la crisi", davant unes polítiques que "pensin en les persones, el creixement econòmic i la reindustrialització, sabent sobretot que no podem deixar ningú enrere".

Aquesta és, segons el seu parer, la diferència entre el Partit Popular Europeu (PPE) i un Partit Socialista Europeu (PES) liderat per Schulz, "una de les poques persones autocrítiques a Europa, amb clara voluntat de donar un tomb a les polítiques dels últims anys".

"Schulz representa aquesta Europa que necessitaria fer una sortida de la crisi diferent del que hem fet fins ara. És un exllibreter que coneix bé Catalunya, la cultura catalana i ha vingut diverses vegades a Barcelona durant els últims anys", ha explicat López amb vista al 21 de maig.

Una esperada visita del polític alemany quatre dies abans d'unes eleccions que seran també "un termòmetre de la situació política a Espanya" i, "sens dubte, suposaran la revàlida de Mariano Rajoy". L'alemany Schulz protagonitzarà un altre acte de campanya a Espanya juntament al PSOE i serà l'11 de maig, a Sevilla.

"Després de dos anys sense eleccions, passarem comptes a Rajoy sobre les seves polítiques, la reforma laboral, la llei de l'avortament, les retallades en sanitat i educació i al tancar la porta a qualsevol mena de diàleg amb Catalunya", ha opinat López, qui ha fet un "crida a castigar" el president espanyol a les urnes.

Fins i tot ha ironitzat en aquest sentit sobre l'elecció del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, com a cap de llista del PP: "Els ha costat molt trobar un candidat que donés la cara per Rajoy i les seves polítiques. Per això crec que han trigat tant. O que potser volien que se'ns oblidés que hi havia eleccions si no nomenaven ningú", ha suggerit.

López s'ha mostrat crític amb Arias Cañete, "un home del qual diuen que no té complexos en parlar. És curiós que diguin que no té complexos algú que va fer declaracions tan masclistes o que va arribar a dir que el Pla Hidrològic Nacional s'havia d'aprovar per collons. Potser és que diu allò que la resta pensa, no?", ha reflexionat

stats