Publicitat
Publicitat

Martínez-Sampere diu que els socialistes se senten "responsables de tot el que els passa als ciutadans de Catalunya"

La diputada i portaveu d'Economia del grup socialista al Parlament diu que el PSC ha demostrat "responsabilitat" amb l'esmena a la totalitat dels pressupostos i assegura que l'austeritat imposada pel Govern no s'ha repartit bé

Rocío Martínez-Sampere, diputada del PSC i i portaveu d'Economia del grup socialista al Parlament, està convençuda que hi ha una altra manera de fer els pressupostos. En aquest sentit, i en una entrevista a Catalunya Ràdio, Martínez-Sampere ha assegurat que "l'alternativa passa per entendre quins han de ser els objectius dels pressupostos". Per la diputada socialista, l'austeritat imposada pel Govern no s'ha repartit bé. "Les retallades han de servir per a la recuperació econòmica, i que no malmetin la cohesió social", ha dit Martínez-Sampere, que troba que les retallades en Ocupació, Innovació i Educació no poden ser tan grans com són. D'aquesta manera, la dirigent socialista ha assegurat que "podríem acceptar una retallada d'un 5%, no d'un 9%". Pel que fa a l'esmena a la totalitat als pressupostos que el PSC va presentar a principis de mes, Martínez-Sampere ha assegurat que els diputats del seu partit han demostrat "responsabilitat" i que se senten "responsables de tot el que els passa als ciutadans de Catalunya".

Altres vies de recaptació

"Amb l'impost de successions es podrien solucionar les polítiques d'ocupació. Amb els 160 milions d'euros que ens aportaria podríem formar els treballadors per a nous sectors econòmics", ha dit la responsable econòmica del PSC. No hi ha una alternativa perfecta. Segons Martínez-Sampere, també es podrien explorar l'impost de les nuclears –que està implantat a altres comunitats autònomes–, "que pot donar fins a 200 milions d'euros". "És més important apujar l'aigua o eliminar la sisena hora i tancar quiròfans?", s'ha preguntat la dirigent socialista, que ha aprofitat per criticar els pactes de CiU amb el PP en la matèria: "Marquen una determinada manera d'entendre Catalunya".

RE

Més continguts de