Política 03/03/2011

Mas celebra que Barroso reconegui els esforços de Catalunya per reduir el dèficit

El president català ha afirmat que per al govern català "l'ideal" seria aconseguir l'"oficialitat absoluta", però que Catalunya "no pot fer-ho sola"

Redacció
2 min

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquest dijous des de Brussel·les que el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, reconegui els esforços de Catalunya per reduir el dèficit. Després d'haver-se reunit amb el cap de l'executiu comunitari, Mas ha confirmat que Barroso "és conscient que el govern català està aplicant les mesures que cal per reduir el dèficit públic", tal com reclama Brussel·les. Mas també li ha demanat a Barroso que prioritzi el corredor mediterrani, una línia de tren que serviria per exportar les mercaderies catalanes a Europa, i l'ha animat a aprofitar la Unió pel Mediterrani, amb seu a Barcelona, per fer "front comú" a les revoltes del món àrab.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barroso ha rebut aquesta tarda Mas i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en el primer viatge oficial del President a l'estranger. En la reunió, Barroso s'ha interessat per les finances de Catalunya i Mas li ha presentat el seu "compromís per fer una política d'austeritat". Mas li ha deixat clar a Barroso que "l'actual govern de Catalunya està compromès amb administrar amb rigor les finances públiques". Un rigor que, segons Mas, ajudarà a Catalunya a recuperar el prestigi de Catalunya a l'exterior. Duran ha explicat a Barroso que creu que cal que l'Estat "emprengui noves reformes estructurals" per generar ocupació. "És el principal problema avui", considera Duran, "i en canvi el govern espanyol no pren mesures a curt termini per fomentar l'ocupació".

D'una altra banda, Artur Mas s'ha referit a la vella reivindicació del català a la UE i ha afirmat que per al govern català "l'ideal" seria aconseguir l'"oficialitat absoluta", però que Catalunya "no pot fer-ho sola", en referència a què ha de ser un Estat membre el que sol·liciti la inclusió del català com a llengua oficial a la UE. El líder de CiU ha destacat en aquest sentit que, de ser oficial, i tenint en compte el nombre de parlants, el català ocuparia el número 9 en el rànquing de les 23 llengües de la UE.

stats