CANVI DE CICLE
Política 05/10/2012

Mas assimila la situació de Catalunya amb Espanya amb la d'Alemanya a la UE però sense poder polític

El president català es reuneix amb una delegació de diputats alemanys i reclama que Europa doni més "temps" per aplicar les polítiques d'austeritat

Ara/acn
2 min
Artur Mas reunit amb diputats del parlament alemany

BarcelonaArtur Mas, acompanyat del secretari d'afers exteriors, Senén Florensa, s'ha reunit aquest divendres a la Generalitat amb membres del grup parlamentari hispano-alemany del Bundestag alemany per explicar-los la situació del país, en la vessant econòmica i de construcció nacional, segons explica el Govern en un comunicat. "Com a catalans, entenem perfectament que les seves decisions depenen de la seva opinió pública, perquè la situació d'Alemanya respecte a la UE és similar en alguns aspectes a la de Catalunya respecte l'estat espanyol", ha explicat el president català, i ha afegit en to d'humor que la diferència és que "a Europa Alemanya paga molt i mana bastant, i a Espanya Catalunya paga molt i no mana gens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha una gran consciència que amb més capacitat de decisió política i fiscal sortiríem abans de les dificultats, viuríem millor i defensaríem molt millor la nostra identitat", ha defensat Mas, que també ha apostat per uns "Estats Units d'Europa", atès que "ara ens trobem amb una Europa dèbil i una Espanya massa forta". Ha denunciat també el dèficit fiscal català i que la Generalitat no pot "fer moltes reformes que calen, ni que ho vulguem, perquè la capacitat legislativa és del parlament espanyol". "Estem d'acord en què la situació passa per més Europa", ha conclòs el president del grup alemany, Alexander Ulrich.

Així mateix, Mas, ha demana una actitud "col·laboradora" amb Catalunya i que Europa doni "temps" per aplicar les polítiques d'austeritat i els equilibris pressupostaris necessaris per "controlar" el dèficit i els deutes sense posar en risc els pilars bàsics de la cohesió social i l'estat del benestar. El president de la Generalitat ho ha expressat en el seu primer contacte internacional per donar a conèixer als governs europeus la seva voluntat d'impulsar una consulta sobre l'Estat propi en la propera legislatura. En aquest sentit, Mas diu que ara Catalunya "ha d'aprendre a començar una nova vida com a país".

stats