Política 12/01/2012

Mas-Colell entén el 'sí' de CiU perquè l'increment de l'IRPF és "per dos anys"

El conseller d'Economia, que dilluns va considerar "asfixiant" la pujada d'impostos del PP, ara vol saber la lletra petita de les sancions per incompliment del dèficit que prepara Montoro, perquè és on hi pot haver "el diable"

Ara
1 min

BarcelonaHo va qualificar d'"asfixiant" però ara destaca que només és "per dos anys". Així analitza Andreu Mas-Colell ara l'increment de l'IRPF estatal aprovat pel govern espanyol i, des d'ahir, pel Congrés, amb el vot favorable de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha assegurat aquest dijous al vespre que entén que CiU votés a favor de les mesures econòmiques del PP perquè la pujada de l'IRPF és una mesura transitòria i calia enviar un missatge a les instàncies internacionals, segons declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Mas-Colell es mostra ara comprensiu tres dies després d'haver dit que l'increment de l'IRPF estatal augmenta el dèficit fiscal i pot arribar a ser "asfixiant" per a Catalunya.

En canvi, s'ha mostrat reticent amb la proposta de Cristóbal Montoro de sancionar les comunitats autònomes que incompleixin el dèficit. Ha dit que vol saber-ne la "lletra petita" perquè, segons ha dit, és on hi pot haver "el diable".

Mas-Colell, que ha confirmat que el ministre d'Hisenda l'ha convocat a una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, ha deixat clar que el que suposa una línia vermella per al Govern és la supervisió dels pressupostos autonòmics per part de l'Estat.

stats