CRISI DEL DEUTE
Política 23/05/2012

Mas-Colell: "Senyor Draghi, senyora Merkel, volem eurobons"

El conseller d'Economia respon així al cap de files d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que l'ha instat a endurir el discurs contra el Banc Central Europeu i a abandonar definitivament les polítiques "obsessives i malaltisses" d'austeritat que no ajuden a millorar la situació

M.colomer
1 min
Andreu Mas-Colell durant la sessió de control al govern, al Parlament de Catalunya / ACN

Barcelona"Vostè el que vol és que digui que volem eurobons: senyor Draghi, senyora Merkel, volem eurobons, volem eurobons! Ja està content ara?". El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha respost així –dirigint-se directament a la cancellera alemanya, Angela Merkel, i al president del BCE, Mario Draghi– al cap de files d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que l'ha instat repetidament a reconèixer el fracàs de les polítiques "obsessives i malaltisses" d'austeritat per fer millorar la situació econòmica i la crisi del deute, i a endurir el discurs contra el Banc Central Europeu perquè es comprometi per abaratir el deute als territoris més castigats pels mercats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha reclamat a Mas-Coell que "baixin del carro que ens ha dut on som i denunciïn el que fa el BCE", perquè mantenir les polítiques d'austeritat sense incentius al creixement, més que apropar a la sortida de la crisi, "apropa una mica més a l'abisme". Mas-Colell no s'ha estat de recordar a Herrera que "els que eren al Govern durant la bombolla eren vostès". "El mínim que podria fer és reconèixer que hi ha un entorn que ens hi obliga", ha etzibat Mas-Colell, que ha posat d'exemple del poc marge de les autonomies en aquesta crisi el cas andalús, on un govern de PSOE i IU també ha retallat sous i "estan acomiadant mestres".

stats