JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Política 01/06/2012

Mas-Colell, sobre el pacte fiscal: "No hi ha solucions miraculoses per millorar els recursos públics"

"No aprofitem l'ocasió per imposar la recentralització del país", ha dit el conseller

Ignasi Pujol
1 min

SitgesEl conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha afirmat avui en la intervenció en les jornades del Cercle d'Economia a Sitges que "són moments difícils en què no hi haurà solucions miraculoses per millorar els recursos públics" de Catalunya, en referència a les negociacions pel pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, Mas-Colell ha deixat anar una advertència al govern espanyol: "No aprofitem l'ocasió per imposar la recentralització del país". El titular d'Economia ha fet una crida a la "complicitat" de "totes les administracions del regne d'Espanya" per comprometre's en la contenció de la despesa.

El conseller ha explicat que "les polítiques d'estabilitat no sempre es dissenyen d'una manera òptima". Ha comentat que no haurien de dissenyar-se per un any, "sinó en diversos anys i perquè garantissin d'una manera consistent els resultats a dos anys vista". "Així es poden fer les reformes estructurals bé i creïbles". "Si no, ens trobem amb grans esforços que poden generar dubtes sobre la sostenibilitat o que poden fer mal, com les retallades en temes de recerca", ha afegit.

Mas-Colell ha assegurat que "les administracions espanyoles pagaran religiosament els interessos sobre el deute. No té cap sentit que els dubtes sobre això influeixin en la crisi financera i en el sistema bancari".

"Ens sentim com metges amb un malalt que està considerablement malalt", ha dit el conseller en referència als responsables de l'economia, "però hi ha una diferència entre nosaltres i els metges: sempre hi ha alguna cosa a fer ¡ el malalt no se'ns morirà; això ens dóna una injecció de moral".

stats