Política 11/01/2012

Mas-Colell replica a 'The New York Times' per l'atribució del dèficit amb una carta al director

El conseller d'Economia nega que les comunitats autònomes siguin les principals culpables del dèficit públic espanyol i recorda que "la potestat fiscal" correspon a l'administració de l'Estat

Ara
1 min
'The New York Times' va assenyalar autonomies com Catalunya com a causants del deute públic espanyol

BarcelonaLa crònica que va publicar el dia 30 de desembre The New York Times ha fet que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, reclami a aquest rotatiu nord-americà que s'atribueixi a les autonomies de l'Estat espanyol només la part de la culpa que els pertoca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el conseller, s'ha "assignat una excessiva responsabilitat a les regions, dels problemes fiscals d'Espanya". En una carta al director expressa que bona part del diner públic i també del "dèficit", així com "la potestat reglamentària en matèria fiscal" o "la despesa", corresponen "a l'administració central espanyola".

"L'assumpte és delicat", assegura Mas-Colell, "ja que no tothom a Espanya s'ha reconciliat amb la transformació postfranquista del país". Actualment, hi ha la temptació, "amb la crisi econòmica com a pretext", de "fer anar enrere el rellotge". El conseller opina que la posició correcta és la contrària, i que "la situació exigeix un esforç comú de les administracions central i regional", ja que considera que això serà l'únic que pot aconseguir "la consolidació fiscal".

Per últim, el titular català d'economia recorda al rotatiu que el govern de la Generalitat practica l'"austeritat" des de fa una any i que "espera treballar amb el nou govern espanyol en la promoció d'aquest objectiu".

stats