POLÍTICA
Política 12/03/2012

Mas-Colell sobre el dèficit fiscal: "És inaguantable a curt termini"

El conseller alerta que el dèficit fiscal a què està sotmesa Catalunya és un "xoc contraccionari continu" per a l'economia. El pacte fiscal, "la solució"

O.march / M.colomer
1 min

BarcelonaEl "drenatge fiscal" que, en paraules d'Artur Mas, pateix Catalunya cap a Espanya és "inaguantable a curt termini", segons ha advertit aquest dilluns el conseller d'Economia Andreu Mas-Colell. Durant la presentació de les balances fiscals del període 2006-2009, el conseller ha avisat dels efectes nocius que té per a l'economia catalana un dèficit fiscal sostingut d'entorn el 8%: "És un xoc contraccionari continu". I encara més, ha comparat el dèficit fiscal amb un "delme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La magnitud de les xifres es feia més evident encara quan el mateix Mas-Colell ha afirmat que sense dèficit fiscal, i mantenint les polítiques d'austeritat, Catalunya no hauria registrat dèficit públic aquest any.

Per tot plegat ha erigit el pacte fiscal en la "solució" a aquesta situació. Ara bé, no ha volgut posar xifres a quina seria la solidaritat que la Generalitat podria sostenir. I si el PP diu no al pacte fiscal? Mas-Colell ja ha deixat clar que la Generalitat ni tan sols té eines per plantar-se i iniciar un procés d'insubmissió fiscal. El cert és que mentre Madrid tingui la clau de la caixa (és a dir, mentre recapti els impostos), també té la força per a la negociació.

stats