Política 10/07/2012

Mas-Colell demanarà que la flexibilització del dèficit es traslladi a les autonomies

El portaveu del Govern, Francesc Homs, assegura que si hi ha una "mínima sensibilitat social", la pròrroga hauria d'anar en benefici dels territoris

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que si es confirma que la Comissió Europea permet una pròrroga d'un any a l'estat espanyol per reduir el dèficit, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, demanarà al Consell de Política Fiscal i Financera de dijous que aquesta flexibilitat es traslladi a les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha insistit que cal revisar com es distribueixen les càrregues dins l'Estat, ja que "s'exigeix més a les comunitats que a la mateixa administració de l'Estat". El portaveu ha afegit que "si hi ha una mínima sensibilitat social", aquesta flexibilització que dóna un any més de marge a Espanya per abaixar el dèficit per sota del 3%, hauria d'anar a les comunitats autònomes, que són les que suporten sobre les espatlles la despesa de l'estat del benestar.

El Govern ha carregat de nou contra la manera de fer de l'estat espanyol i assegura que és "sorprenent" que des de Madrid es demani als territoris que s'estrenyin el cinturó mentre l'administració central "no fa el que ha de fer". Homs ha afirmat que abaixar el sou als funcionaris espanyols és una de les iniciatives que el govern de Mariano Rajoy hauria de prendre. "I mentrestant tenen excessos en qüestions sobre les quals no tenen competències", ha etzibat Homs, el qual ha conclòs que el govern espanyol "té una dèria per anar demanant els deures a tothom i no aplicar-se'ls ell mateix".

stats