XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 24/08/2011

Mas-Colell veu "raonable" la reforma constitucional

El conseller d'Economia preferiria que les restriccions les imposés el Parlament, però sintonitza amb la proposta del PSOE i el PP

Roger Tugas
1 min

PradaLa via moderada de Josep Antoni Duran i Lleida en relació amb la reforma constitucional proposada per Zapatero amb el vistiplau de Rajoy es va imposant a CiU, i avui ha estat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, qui ha assegurat que la veu "raonable", a l'espera de saber-ne-ne els detalls. Tot just arribar a la Universitat Catalana d'Estiu, on entregarà el premi Canigó a l'expresident Jordi Pujol i a Òmnium Cultural, ha afirmat que el Govern mostra "respecte" per les indicacions que vénen d'Europa i que "sintonitzen" amb la idea d'imposar un "límit de despesa o endeutament" per llei, tot i que prefereix que "les restriccions les fixi el Parlament de Catalunya". "Cal esperar la lletra petita" de la mesura, ha alertat, però també ha avisat que el govern central, amb aquesta reforma, no pot "desviar l'atenció de les mesures de caràcter estructural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la proposta de tornar a fixar un impost de patrimoni, com va posar sobre la taula el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, Mas-Colell ha donat per fet que, si es reestableix, el tribut "serà de recaptació autonòmica" i, si finalment es ressucita, tindrà la intenció de recaptar-lo. Igualment, ha avançat que té previst presentar el projecte de pressupostos del 2012 a finals d'octubre.

stats