Política 15/12/2013

Mas-Colell descarta que el govern espanyol castigui Catalunya per la consulta

El conseller d'Economia creu que, econòmicament parlant, els catalans ja se'ls tracta "malament" de manera estructural

Efe
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, defensa els pressupostos del 2014 al Parlament / EFE

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha descartat aquest diumenge que el govern espanyol "castigui" els catalans per haver fixat la data i pregunta d'una consulta d'independència i que aquest fet suposi un "punt d'inflexió" en les seves relacions econòmiques amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al canal de notícies 3/24, el conseller ha opinat que l'actitud de l'executiu "no variarà gaire" perquè, segons el seu parer, "és conscient que qualsevol moviment que discriminés per raons polítiques els ciutadans de Catalunya estaria en contradicció amb el seu propi discurs de l'espanyolitat de tots els catalans".

"Crec que no practicarà una política de castigar diferencialment els catalans amb la gestió econòmica", ha afegit Mas-Colell, que ha precisat: "No ens tractaran ni millor ni pitjor que als valencians, que crec que els tracten estructuralment malament i conjunturalment malament".

Respecte als pressupostos recentment aprovats amb el suport d'ERC, el conseller ha admès que si la Generalitat no aconsegueix recaptar els 2.300 milions que ha previst en el capítol d'ingressos gràcies a l'"acció política i la venda d'actius", caldrà reduir despeses perquè no es pot augmentar el dèficit.

Per aquest motiu, ha demanat al líder del PSC, Pere Navarro, que "no faci tot el que pugui per impedir la implementació dels pressupostos perquè això només pot ser causa de sofriment per als ciutadans".

"Si vostè vol uns pressupostos que són tan socials com poden ser, no posi bastons a les rodes per aconseguir els 2.300 milions d'ingressos", ha recriminat Mas-Colell al PSC davant les crítiques dels socialistes als comptes de la Generalitat.

stats