POLÍTICA
Política 25/04/2013

Mas-Colell exigeix a l'Estat que rectifiqui l'expulsió de la professora sobiranista de Georgetown

Adverteix que qui ha pres la decisió amb "enorme responsabilitat" contra "principis fonamentals de llibertat d'expressió", ha embolicat en l'afer els Estats Units, Endesa i el príncep d'Astúries

M.colomer
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, el catedràtic Andreu Mas-Colell, ha exigit aquest dijous al govern espanyol que rectifiqui la no-renovació de la professora de la càtedra Príncep d'Astúries de la Universitat de Georgetown (Washington) Clara Ponsatí com a represàlia per les seves opinions sobiranistes. Mas-Colell, que ha estat professor en universitats americanes de Minnesota, Berkley i Harvard, ha advertit que la decisió "contra la llibertat universitària" no passarà inadvertida als Estats Units, en què "qualsevol ha de saber que hi ha una enorme sensibilitat cap a temes de llibertat d'expressió". En aquest context ha emmarcat l'estupefacció amb què han rebut la decisió els companys universitaris americans de Ponsatí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller Mas-Colell ha recordat que qui finança la càtedra Príncep d'Astúries és l'empresa Endesa, "amb presència molt fonamental a Catalunya", i de qui "s'espera una sensibilitat cap als temes catalans", i ha afegit que es tracta de la "càtedra Príncep d'Astúries, i afegeixo, i de Girona, i caldria ser particularment cuidadós".

Ni el príncep ni Endesa

Per tot plegat, Andreu Mas-Colell ha assegurat que no té "el més mínim dubte" que aquesta decisió no l'han pres ni Endesa ni el príncep", sinó que ha estat cosa "d'algú amb enorme irresponsabilitatque ha "implicat els EUA, Endesa i el príncep d'Astúries" en un afer "contra principis fonamentals de llibertat d'expressió".

stats