Política 08/04/2012

Mas-Colell: “Amb els funcionaris hem fet el que s'havia de fer”

En una entrevista a 'La Vanguardia', el conseller d'Economia considera que si l'executiu de Rajoy hagués actuat igual s'haurien "alineat" polítiques i hauria facilitat el procés

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no torça el braç i assegura amb fermesa que "amb els funcionaris hem fet el que s'havia de fer". En una entrevista que publica aquest diumenge 'La Vanguardia', Mas-Colell defensa la línia econòmica del Govern i considera que si l'executiu de Rajoy hagués actuat igual, en matèria funcionarial, s'haurien "alineat" polítiques i "ho hauria fet més fàcil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular d'Economia considera que els pressupostos de l'Estat són "sòlids" per la banda de despesa, però admet que li generen dubtes en l'enfocament dels "ingressos". A la vegada, Mas-Colell entén que es retalli en inversions però considera inadmissible l'incompliment de l'Estatut i el "no" reconeixement de la infrainversió estatal a Catalunya. En aquest sentit, el conseller adverteix que els comptes resten a Catalunya "1.800 milions", i denuncia que la proporció d'inversió a Catalunya és clarament per sota de la aportació catalana al PIB.

Fent referència a les declaracions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que en una entrevista al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine' va anunciar noves reformes en sanitat i educació, Mas-Colell assegura que "la retallada que ens apliquen també afectarà la nostra educació i sanitat". En aquesta línia, el titular d'Economia admet que el Govern ha d'articular els sistemes d'educació, sanitat i dependència "d'acord amb el nostre nivell econòmic real i no el somiat".

Mas- Colell reconeix que l'amnistia fiscal és una mesura que "no" el convenç, però admet que les "circumstàncies del moment poden demanar mesures "excepcionals".

stats