Publicitat
Publicitat

Mas-Colell: “Amb els funcionaris hem fet el que s'havia de fer”

En una entrevista a 'La Vanguardia', el conseller d'Economia considera que si l'executiu de Rajoy hagués actuat igual s'haurien "alineat" polítiques i hauria facilitat el procés

 El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no torça el braç i assegura amb fermesa que "amb els funcionaris hem fet el que s'havia de fer". En una entrevista que publica aquest diumenge 'La Vanguardia', Mas-Colell defensa la línia econòmica del Govern i considera que si l'executiu de Rajoy hagués actuat igual, en matèria funcionarial, s'haurien "alineat" polítiques i "ho hauria fet més fàcil".

El titular d'Economia considera que els pressupostos de l'Estat són "sòlids" per la banda de despesa, però admet que li generen dubtes en l'enfocament dels "ingressos". A la vegada, Mas-Colell entén que es retalli en inversions però considera inadmissible l'incompliment de l'Estatut i el "no" reconeixement de la infrainversió estatal a Catalunya. En aquest sentit, el conseller adverteix que els comptes resten a Catalunya "1.800 milions", i denuncia que la proporció d'inversió a Catalunya és clarament per sota de la aportació catalana al PIB.

Fent referència a les declaracions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que en una entrevista al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine' va anunciar noves reformes en sanitat i educació, Mas-Colell assegura que "la retallada que ens apliquen també afectarà la nostra educació i sanitat". En aquesta línia, el titular d'Economia admet que el Govern ha d'articular els sistemes d'educació, sanitat i dependència "d'acord amb el nostre nivell econòmic real i no el somiat".

Mas- Colell reconeix que l'amnistia fiscal és una mesura que "no" el convenç, però admet que les "circumstàncies del moment poden demanar mesures "excepcionals".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT