POLÍTICA
Política 18/05/2012

Mas-Colell: "No hi ha cap decisió d'allargar cap retallada"

El conseller d'Economia precisa que els plans d'ajust de les autonomies són "dinàmics" i es revisen cada any en funció de la situació econòmica

Acn
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha precisat aquest divendres que els plans econòmics financers (PEF) són documents "dinàmics" que es revisen cada any i que, per tant, "es poden modificar si la situació econòmica millora". I ha afegit que, ara com ara, "no hi ha cap decisió d'allargar cap retallada" i que, personalment, confia que el futur serà millor que el present.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el responsable econòmic del Govern ha volgut precisar aquest matí, poques hores després que l'Estat donés el vistiplau al pla d'ajust, que les retallades aprovades per a aquest 2012 s'allargaran, a la pràctica, dos anys més. És a dir que, per exemple, la reducció salarial del 5% dels sous dels treballadors públics de la Generalitat, aprovat de moment només per a aquest 2012, es podria mantenir fins al 2014, en tant que el pla de reequilibri econòmic està previst per al període 2012-2014.

El que caldrà veure és que passarà els propers anys i quines mesures prendrà la Generalitat per assolir l'objectiu del dèficit, ja siguin per la via de reduir despeses o per la d'augmentar ingressos. Mas-Colell, però, no ha volgut ser pessimista i s'ha mostrat confiat que "el futur serà millor que el present", però "el missatge que hem d'enviar ara és amb la hipòtesi actual", ha afegit.

stats