Política
Política 09/01/2011

Artur Mas: "Si Espanya no es mou, hi ha risc de ruptura"

El president de la Generalitat avisa que l'immobilisme d'Espanya pot fer créixer el nombre d'independentistes

Auri Garcia
1 min
Artur Mas, a la portada de 'La Vanguardia'.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, creu que "si Espanya pretén que el disseny de les autonomies que es va fer en el seu moment sigui inamovible, aquí no hi ha punt de trobada sinó de ruptura". Mas ho diu en una entrevista que publica aquest diumenge La VanguardiaLa Vanguardia, i en la qual les relacions entre Catalunya i Espanya són un dels temes de què més parla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas avisa que "si a Madrid no s'adonen que Catalunya ha de millorar el seu autogovern i resoldre el seu dèficit fiscal aclaparador, que no se sorprenguin si hi ha cada cop més gent que demana un Estat propi", i especula amb la possibilitat que el PP aconsegueixi una majoria absoluta en les pròximes eleccions generals.

El president de la Generalitat assegura que, en cas que la majoria absoluta sigui una realitat, "Catalunya haurà de fer el seu propi camí". Mas aclareix, tot seguit, que "això no inclou necessàriament una convocatòria de referèndum d'independència". En opinió de Mas, el referèndum "provocaria un problema dins de Catalunya". Al mateix temps, però, Mas reconeix que "segurament Catalunya no pot prosseguir el seu camí i intentar convertir Espanya en un Estat plurinacional".

stats