Política 23/12/2011

Mas: "Espero que el nou govern espanyol sigui més seriós que l'anterior"

En una entrevista a Bloomberg TV, el president s'ha mostrat confiat que Rajoy pagarà els 759 milions d'euros a la Generalitat

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha confessat aquest divendres que espera que "el nou govern, liderat per Mariano Rajoy, sigui més seriós", ja que "l'anterior govern no era gaire seriós". "Necessitem un govern més seriós", ha afirmat durant l'entrevista per a la televisió internacional Bloomberg TV on ha fet una valoració del nou executiu espanyol i ha explicat que les necessitats financeres s'aconseguiran gràcies a l'emissió de bons de la Generalitat. Mas s'ha mostrat confiat que el govern de Rajoy pagarà a la Generalitat els 759 milions d'euros previstos a la disposició addicional tercera de l'Estatut, així com els 1.450 milions del fons de competivititat. "El tovern central ha de donar ajuda financera a les comunitats autònomes" perquè si no, ha advertit, "tot l'estat espanyol s'ensorraria". El cap de l'executiu ha assegurat que l'Estat pot ajudar Catalunya amb la concessió de préstecs i l'intercanvi d'emissions de deute i ha manifestat que "no és lògic que sent una part essencial de l'Estat espanyol, estem pagant un o dos punts percentuals més que el govern central pel nostre deute".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat s'ha referit també a les mesures amb què el Govern vol reduir el dèficit a la meitat, del 2,66 a l'1,3%, que inclouen una reducció moderada dels salaris dels més de 200.000 treballadors públics, la corresponsabilització dels ciutadans a través de noves taxes i la venda de patrimoni. En aquest sentit, ha dit que "entre la meitat i tres quartes parts dels 1.000 milions d'euros que necessitem els obtindrem per mitjà de la corresponsabilització dels ciutadans".

Mas també s'ha referit a les dificultats que té el Govern per recórrer als mercats. Ha assenyalat que "la situació als mercats és molt complicada" i ha afegit que "ens agradaria poder recórrer als mercats, però ens hem de centrar en els interns, en comptes dels internacionals, que són més difícils per a nosaltres".

Bloomberg TV, una xarxa global de televisió d'origen nord-americà que emet les 24 hores del dia i es pot veure a unes 200 milions de llars d'arreu del món, ha emès durant el dia l'entrevista amb el president de la Generalitat.

stats