Mas: "El recurs de la fiscalia a la sentència del 9-N demostra una autèntica persecució"

L'expresident de la Generalitat fa una crida a "maximitzar les fortaleses del procés, minimitzar les debilitats i censurar l'excés de partidisme"

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha qualificat aquest diumenge l'anunci de recurs de la fiscalia a la sentència del 9-N com una " autèntica persecució als lideratges del sobiranisme". El fiscal vol que el Tribunal Suprem condemni Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel delicte de prevaricació, pel qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va absoldre.

Durant la seva intervenció en el quart congrés 'Qüestions d'estat' que ha organitzat aquest cap de setmana Òmnium Cultural a Badalona, Mas també ha fet una crida a les entitats sobiranistes a mantenir el pols en aquest tram decisiu del procés. " Hem de maximitzar les fortaleses del procés sobiranista, minimitzar les debilitats i censurar l'excés de partidisme", ha enumerat abans de fer èmfasi en els "actius" del procés sobiranista: la mobilització social i la força municipal.

"Ells tenen jutges, fiscals, policia, el control del diner i les relacions internacionals pròpies d'un estat. Nosaltres tenim la gent que empeny de manera cívica i pacífica, i ells això no ho tenen", ha afegit. L'expresident també ha recalcat la importància dels ajuntaments, tot recordant que en el procés participatiu del 9-N es va poder comptar amb la col·laboració de 942 consistoris dels aleshores 947 municipis. "A Europa i al món, que el món municipal estigui al costat d'aquesta operació democràtica té un gran valor", ha conclòs.