Política 19/03/2017

Mas: "El recurs de la fiscalia a la sentència del 9-N demostra una autèntica persecució"

L'expresident de la Generalitat fa una crida a "maximitzar les fortaleses del procés, minimitzar les debilitats i censurar l'excés de partidisme"

Ara / Acn
1 min
Mas demana fermesa per culminar el procés tot i les inhabilitacions: "No us deixeu impressionar"

BadalonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha qualificat aquest diumenge l'anunci de recurs de la fiscalia a la sentència del 9-N com una "autèntica persecució als lideratges del sobiranisme". El fiscal vol que el Tribunal Suprem condemni Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel delicte de prevaricació, pel qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va absoldre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en el quart congrés 'Qüestions d'estat' que ha organitzat aquest cap de setmana Òmnium Cultural a Badalona, Mas també ha fet una crida a les entitats sobiranistes a mantenir el pols en aquest tram decisiu del procés. "Hem de maximitzar les fortaleses del procés sobiranista, minimitzar les debilitats i censurar l'excés de partidisme", ha enumerat abans de fer èmfasi en els "actius" del procés sobiranista: la mobilització social i la força municipal.

"Ells tenen jutges, fiscals, policia, el control del diner i les relacions internacionals pròpies d'un estat. Nosaltres tenim la gent que empeny de manera cívica i pacífica, i ells això no ho tenen", ha afegit. L'expresident també ha recalcat la importància dels ajuntaments, tot recordant que en el procés participatiu del 9-N es va poder comptar amb la col·laboració de 942 consistoris dels aleshores 947 municipis. "A Europa i al món, que el món municipal estigui al costat d'aquesta operació democràtica té un gran valor", ha conclòs.

stats