Política 13/11/2014

Iceta: "No estem negociant amb CiU els pressupostos"

El líder dels socialistes ha explicat a Mas que creu que Catalunya necessita "diàleg, acords i estabilitat" i no eleccions anticipades

S.gonzález / M.colomer
1 min
Mas i Iceta, aquest dijous al Parlament / PERE VIRGILI

Barcelona"No estem negociant amb CiU els pressupostos". El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat així de taxatiu en sortir de la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas. El líder dels socialistes ha explicat que el seu partit ha posat sobre la taula la necessitat d'obrir un escenari de diàleg "Catalunya endins i Catalunya enfora" que ha d'abordar més fronts més enllà dels comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha insistit que fins ara el president està en una fase de "sondejos" amb els diferents partits i que ell en la trobada li ha exposat les seves condicions per arribar a un acord de legislatura: el rellançament econòmic i la creació d'ocupació, la defensa de l'estat del benestar, la regeneració democràtica i la negociació d'un nou acord polític amb la resta d'Espanya que sigui sotmès a referèndum dels catalans.

El líder socialista ha mostrat el seu rebuig a tota acció judicial que s'emprengui arran del 9-N i ha reivindicat que ara Catalunya necessita "acords i estabilitat", amb la qual cosa en el seu esquema no entraria un escenari d'eleccions anticipades. En tot cas, ha insistit que la decisió es troba en mans del president i que esperaran a conèixer quin és el seu projecte per posicionar-se.

stats