ELECCIONS 25-N
Política 16/11/2012

Mas: "L'estat espanyol es posarà en marxa en contra de les aspiracions de Catalunya"

El candidat de CiU s'envolta d'històrics del partit com Josep Maria Cullell i Joan Rigol en un acte a l'Ateneu Barcelonès on defensa que "molts catalans ja saben que fer d'Espanya un estat amable amb Catalunya no té recorregut"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl candidat de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, en el marc d'un acte amb històrics del partit, que Espanya "es posarà en marxa contra les aspiracions de Catalunya". Mas ha afegit que "l''establishment' ja ho ha començat a fer per defensar les estructures tradicionals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha cridat a fer una "pinya forta" davant aquestes circumstàncies i ha reclamat "capacitat de resistència" per no perdre la "pulcritud democràtica" en tot aquest procés.

Davant d'històrics del partit com Miquel Roca, Joaquim Molins, Joan Rigol o Josep Maria Cullell, Mas ha assegurat que el president que surti de les eleccions del 25-N ha de tenir un ampli suport perquè el camí cap a l'estat popi "no quedi tocat".

El teloner de Mas ha estat Joan Rigol, expresident del Parlament, que ha rememorat els primers passos de la Generalitat recuperada i ha volgut argumentar que el candidat de CiU "està escoltant la veu del poble".

L'acte l'ha obert Josep Maria Cullell, president del consell assessor de CDC i exconseller en època de Jordi Pujol, que ha remarcat que a Espanya "mentiran, enganyaran i aniran més enllà", en referència al procés català. Cullell també ha assegurat que CiU ha de ser, "més que mai", "l'exèrcit de la democràcia i de la llibertat".

stats