Política 05/09/2015

Mas, sobre les paraules de Merkel i Cameron: "Són veus interessades d'estats que es protegeixen entre ells"

El president de la Generalitat afirma que "no hem arribat fins aquí perquè se'ns n'ha anat l'olla" sinó perquè no ha prosperat "cap intent de negociar" amb l'Estat

Laia Vicens
1 min
Oriol Junqueras, Artur Mas i Raül Romeva, a la presentació del programa electoral de Junts pel Sí / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, ha atribuït les paraules de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i del primer ministre britànic, David Cameron, sobre Catalunya a "veus interessades d'estats que es protegeixen entre ells". Ho ha dit durant la presentació del programa electoral de Junts pel Sí, que ha reunit també Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha dit que "sempre que hi ha hagut un pas important hi ha hagut urnes per decidir", i també ha recordat que després del 'no' de Mariano Rajoy al pacte fiscal hi va haver eleccions, després el 9-N i ara el 27-S. Si en aquestes eleccions guanyen els independentistes, "s'iniciarà un procés cap a la constitució d'un estat català", però sempre en el marc de la UE i de l'euro. "Aquest procés comença a les urnes i acaba a les urnes", ha afirmat Mas.

El president ha repassat els greuges de l'Estat respecte a Catalunya: des de la retallada de l'Estatut, el 'no' al pacte fiscal i a traslladar la competència per fer un referèndum, fins al fet d'haver tombat la llei de consultes, el 9-N i el procés participatiu final. "No hem arribat fins aquí perquè se'ns n'ha anat l'olla", ha dit, sinó perquè no ha prosperat "cap intent de negociar".

stats