POLÍTICA
Política 17/07/2012

Mas accepta reunir-se amb Navarro abans del ple del pacte fiscal

Homs creu que el Cercle d'Economia s'allunya de "la línia del gruix de la societat civil" en les seves consideracions sobre el pacte fiscal

Acn
1 min
Pere Navarro i Artur Mas.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, es trobarà amb el líder del PSC, Pere Navarro, abans de la celebració del ple del Parlament sobre el pacte fiscal. Així ho ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquest dimarts, confirmant que el president ha acceptat la proposta de trobar-se que va fer el socialista en acabar la segona cimera pel pacte fiscal. Homs, a més, ha recordat que els partits també van acordar "que hi hagués una línia de treball amb els grups parlamentaris, amb la participació del Govern que es cregués escaient" i ha esperonat que aquestes reunions es produeixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per això no quedarà", ha sentenciat. Amb tot, el portaveu del Govern ha retret al PSC que el Govern "continua sense tenir una opinió" dels socialistes sobre el document que l'executiu va presentar a la segona cimera del pacte fiscal. "Aquí tothom ha fixat la seva posició sobre el pacte fiscal i l'interrogant plana sobre el PSC, si votarà amb el PPC o amb CiU, ERC i ICV", ha sentenciat Homs. Malgrat això, ha tornat a reiterar que al Govern "la disponibilitat" per parlar amb el PSC "hi és tota".

Prudència amb el Cercle

D'altra banda, el portaveu del Govern s'ha mostrat prudent amb el rebuig del Cercle d'Economia a un model de finançament equiparable al concert. "El gruix de totes les propostes que ha fet la societat civil no van en aquesta línia. El Cercle d'Economia, òbviament, no està en la línia del que han expressat patronals, sindicats i entitats de tota mena", ha considerat Homs. Tot i això, ha volgut remarcat que "val la pena subratllar que el document diu que la crisi no pot ser una excusa per abordar aquest debat".

stats