Publicitat
Publicitat

Mas insta el PSC a donar suport al concert per evitar les retallades en Sanitat

Els socialistes demanen al president que no apliqui el decret sanitari com fa Euskadi i aquest els contesta que facin com el PSE i avalin el pacte fiscal

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ofert al PSC un acord per evitar que els catalans paguin l'euro per recepta a més del copagament farmacèutic imposat per l'estat espanyol. "Votin vostès a favor del concert i nosaltres no aplicarem el decret de l'Estat", ha dit Mas després que els socialistes l'hagin instat a imitar el govern del País Basc, que ja ha anunciat que no aplicarà la retallada en sanitat imposada per Mariano Rajoy.

Els socialistes han denunciat la "doble imposició" que pateixen els catalans i el cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha proposat dos camins: "O retira l'euro per recepta o fa com alguna altra comunitat i no aplica una imposició que ve de l'Estat i que altera els equilibris competencials i de la qualitat del servei". Però Mas li ha recordat que precisament Euskadi té una cosa que Catalunya no té, i és el concert econòmic que avalen tant el PSE com el PP basc. "Si fan com el PSE, no caldran retallades", ha sentenciat.

La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, també ha burxat en l'euro per recepta i ha anunciat que el seu partit presentarà una resolució per modificar la llei i tombar el pagament de l'euro per recepta.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT