Política 04/02/2015

Mas es mostra partidari d'una llei electoral amb llistes obertes que emuli "el sistema alemany"

El president de la Generalitat respon al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que vol aprovar una llei aquesta legislatura, però que aquest objectiu depèn de la majoria parlamentària

Roger Mateos / Joan Serra
1 min

BarcelonaEn la sessió de control d'aquest dimarts al Parlament, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que la seva voluntat és aprovar una llei electoral, però que aquest objectiu no és a les seves "mans" sinó que depèn d'aconseguir una majoria parlamentària suficient. Mas ha respost al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que li havia demanat quin era el seu posicionament sobre una llei electoral de llistes obertes, que permeti també que cada vot tingui el mateix pes. "Jo no puc substituir el Parlament per fer la llei que ha de fer. Tinc el màxim interès en què es faci", ha exposat el president. Mas s'ha mostrat partidari d'un "sistema com l'alemany".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha retret a Mas que no vol validar un sistema electoral en què "els vots valguin igual". Mas li ha recordat al líder de Ciutadans que no té cap inconvenient a materialitzar una llei que permeti llistes obertes ni a celebrar primàries a Convergència. "Vostè s'acabarà presentant a unes eleccions a l'Estat, amb una llei molt menys proporcional que la catalana. I això vostè ho ignora", li ha etzibat el president a Rivera.

stats