POLÍTICA
Política 28/10/2011

Mas sobre Peces-Barba: "A pares que ens volen tant mal, millor repudiar-los"

El president ha respost amb ironia al record als bombardejos de Barcelona: "més val que tinguem els refugis a punt per amagar-nos"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost amb contundència a les declaracions que un dels anomenats pares de la Constitució i expresident del Congrés, Gregorio Peces-Barba, va fer ahir des de Cadis on insinuava que potser a Espanya li hauria anat millor si s'hagués annexionat Portugal en comptes de Catalunya el segle XVII. "A pares que ens volen tant mal, millor repudiar-los", ha assegurat Mas, que ha lamentat que "a aquestes alçades" s'hagin de contemplar "espectacles" d'aquest tipus. El president també ha respost a una ironia amb una altra de les afirmacions de Peces-Barba sobre els bombardejos de Barcelona i ha dit que "més val que tinguem els refugis a punt per amagar-nos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que va assegurar que eren afirmacions fetes en to de broma, en la seva intervenció Peces-Barba, també va posar de relleu les vegades que les tropes espanyoles han hagut de bombardejar Barcelona per sotmetre-la. "Més val que tinguem els refugis preparats", ha afirmat Mas que afegeix que "més val que ens amaguem" si algunes persones com Peces-Barba es dediquen a recordar "determinats episodis" de la història col·lectiva. Mas considera que actituds com la Peces-Barba demostren que a Madrid no tenen cap intenció d'entendre les reivindicacions catalanes.

stats