Política 09/09/2016

Mas diu que no hi ha cap "controvèrsia" amb Puigdemont per l'assistència a la Diada "ni per cap altre motiu"

L'expresident admet que el seu successor "vol marcar una altra manera de fer" participant en la manifestació de les entitats sobiranistes

Acn
2 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas, en un acte organitzat per Catalans UK a Londres

Londres"Puigdemont vol marcar una altra manera de fer, i no només hi té tot el dret sinó que és lògic". Aquesta és la valoració de l'expresident Mas sobre l'assistència del seu successor a la manifestació de la Diada organitzada per l'ANC i Òmnium. En un acte organitzat per Catalans UK a Londres, Mas ha volgut remarcar que no hi ha cap controvèrsia amb Puigdemont "ni per això ni per cap altre motiu", simplement "diferència de criteri respecte de com exercir la presidència". No ha comentat res, però, de les discrepàncies entre ells dos sobre la idoneïtat de convocar un referèndum unilateral d'independència (RUI), avançades per l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que ell i Puigdemont "han parlat obertament i amb total normalitat" sobre la idea d'assistir a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre. "Sempre li vaig expressar la meva opinió, però cadascú s'ha de sentir, com a president, amb tota la comoditat", ha dit l'expresident, i ha recordat que en la seva etapa al capdavant de la Generalitat intentava "no identificar-se personalment amb aquestes o d'altres manifestacions". "Hauria volgut participar-hi els anys anteriors, el cos i el cor em demanaven de participar-hi, però vaig decidir preservar el meu paper institucional", ha recordat.

El govern està "respectant els terminis" del full de ruta

L'expresident ha reconegut que molta gent es pot sentir desanimada a les portes de la Diada, però els ha demanat "comprensió". "Traduir en fets concrets l'aspiració del poble de Catalunya és tot menys fàcil", ha dit, "i, a més, voler que això es faci entre molts de diferents encara ho complica més", ha afegit. No obstant això, ha insistit que "aquest és el mandat" que els ciutadans van expressar el 27-S i que, per tant, "s'ha de respectar".

Mas ha volgut recordar que ell ja va dir que "no seria fàcil" i que Catalunya "està fent una tasca d'enorme transcendència històrica i, pràcticament, contra tots els elements haguts i per haver". "S'ha de deixar fer, estem respectant els terminis; acabem de fer bé la feina entre tots", ha conclòs.

stats