Política 10/01/2018

Mas: "Tant de bo es trobi la fórmula perquè Puigdemont pugui ser president sense anar a noves eleccions"

L'expresident insisteix a Catalunya Ràdio que cal "estabilitat" de govern

Ara
2 min
El president del PDECat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas, que ahir va anunciar que abandona la presidència del PDECat, ha negat aquest matí a Catalunya Ràdio que ho faci per controvèrsies amb Carles Puigdemont: "Decideixi el que decideixi tindrà el meu suport". Sobre la investidura de Puigdemont que Junts per Catalunya i ERC van pactar aquest dimarts, ha assegurat que "tant de bo el president Puigdemont pugui optar a la seva reelecció i pugui ser restituït: tant de bo es trobi la fórmula que no ens porti a noves eleccions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El nou Govern s'hauria d'assemblar molt a l'anterior. Però no oblidem que també hi ha un element personal: Carles Mundó ha renunciat al seu escó per motius personals", ha insistit Mas. Per a ell, la prioritat passa per aconseguir "estabilitat" de govern en una legislatura "en què s'hauran de fer moltes coses".

Preguntat pel seu "segon pas al costat", ha assegurat que "ha estat molt meditat". L'expresident ha negat que la proximitat de la sentència del cas Palau estigui relacionada amb la seva marxa del partit: "Al final sempre es treuen interpretacions, però no hi té res a veure". "La meva funció bàsica com a president del PDECat era fer de pont entre un passat ple d'èxits, que era el de CDC i CiU, i una cosa que es creava de nou, que no tenia en els seus lideratges cap de les persones que havien liderat CDC excepte jo mateix i Xavier Trias. Aquesta funció ja l'hem feta", ha sentenciat.

Segons Mas, "el PDECat necessita accelerar el seu èxit i la seva implementació a partir d'aquesta nova fórmula que es diu Junts per Catalunya". "Jo ocupo un espai que no és el que necessita el partit per créixer en aquests temps", ha assegurat. Amb tot, no ha descartat tornar-se a presentar en unes eleccions com a cap de llista d'un partit: "No ho sé, perquè la vida és molt llarga. Però en els pròxims anys això no passarà, perquè m'inhabilitaran definitivament d'aquí pocs dies o setmanes".

Defensa Daniel Osàcar

Mas ha asseverat, a més, que seguirà defensant l'"honestedat" del que va ser el seu tresorer a CDC, Daniel Osàcar, fins i tot encara que sigui condemnat pel cas Palau de la Música. "El segueixo defensant, i si hi ha condemna el seguiré defensant, perquè el conec personalment", ha dit.

Mas ha recordat que la sentència no serà ferma i s'ha mostrat convençut que Osàcar la recorrerà si és condemnatòria: "I seguiré creient, ara que no tinc responsabilitats de partit, en la seva honestedat absoluta", ha subratllat l'expresident de CDC.

stats