XOC CATALUNYA-ESPANYA
Política 13/06/2012

Mas i Rajoy signen una treva per les competències

Josep A. Duran i Lleida i Soraya Sáenz de Santamaría rebaixen la tensió i es donen temps per arribar a un acord. Els decrets d'educació i sanitat són el detonant del plet jurídic dels governs

S. González / O. March
1 min
Artur Mas i Mariano Rajoy a la Moncloa

BarcelonaL’efervescència del que havia de ser un xoc jurídic i institucional entre la Generalitat i l’Estat per les competències va durar amb prou feines mig dia. L’executiu català va decidir aquest dilluns al matí portar, amb l’aval del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), el reial decret estatal en educació al Tribunal Constitucional (TC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentrestant, el govern de Mariano Rajoy amenaçava amb fer el mateix i impugnar-hi l’euro per recepta i la taxa turística catalana. El camp de batalla al carrer de Doménico Scarlatti de Madrid estava a punt. Però en qüestió d’hores va aparèixer, ja a la tarda, Josep Antoni Duran i Lleida.

El portaveu de CiU a Madrid es va reunir amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i van acordar una treva. “Intentarem arribar a un acord per resoldre les diferències”, confirmaven fonts del grup català. L’escenari per signar la pau: la comissió bilateral que es celebrarà a finals de juliol.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats