Política 25/03/2014

Roca aclareix que es referia a Margallo quan va criticar la instrumentalització de la figura de Suárez

L'exdirigent de CiU deixa clar que no parlava de Mas

Ara
1 min
Miquel Roca parlant amb Suárex Illana, fill de l'expresident espanyol / EFE

MadridEl polític i advocat Miquel Roca ha aclarit que no es referia a Artur Mas quan aquest dilluns va criticar la instrumentalització de la figura de Suárez. "No feia referència al president, feia referència a García-Margallo, que va dir que avui Suárez avalaria la política de Rajoy", ha deixat clar en declaracions a 'La nit a RAC1'. I ha afegit: "Em sembla poc decorós. Està de cos present. Durant no sé quants anys ningú, parlant clara, ningú li ha fotut cas i ara es mor i tothom diu 'aquest era el meu'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roca va dir ahir al matí després de visitar la capella ardent que "és un mal moment per instrumentalitzar la figura de Suárez". Com que se li havia preguntat per la crida que va fer Mas a prendre exemple del coratge polític de Suárez, la majoria de mitjans van interpretar les declaracions com una crítica al president de la Generalitat. A la nit va aclarir el significat de les seves declaracions.

Després de visitar la capella ardent de Suárez, Roca s'ha limitat a dir que per fi "es fa justícia" amb l'expresident espanyol, massa sovint "oblidat". Ha afirmat que "avui no toca" parlar del present i que cal valorar Suárez per "si mateix". Un home, ha recordat, capaç d'"escoltar amb interès" els seus interlocutors.

stats