POLÍTICA
Política 09/04/2013

Lucena subratlla "el paper de pont" del PSC en la "problemàtica entre Catalunya i Espanya"

La majoria de forces parlamentàries, tret d'ERC, critiquen la reunió d'aquest diumenge entre Mas, Navarro i Rubalcaba

M.toro / A.mateo
2 min

Barcelona"És una demostració del paper de pont que pot exercir el PSC en la problemàtica entre Catalunya i Espanya". Així s'ha referit aquest dimecres el portaveu del PSC, Maurici Lucena, a la reunió secreta que aquest diumenge ha tingut a Madrid el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el primer secretari general del PSC, Pere Navarro, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. En roda de premsa al Parlament, Lucena ha considerat que la trobada també demostra que els problemes que "tenen molts catalans amb Espanya passen per una solució dialogada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, ERC ha assegurat que la trobada forma part del "procés de diàleg" que el Govern manté amb Espanya, el qual rep el "màxim suport" per part dels republicans. Tot i això, el diputat d'ERC Oriol Amorós ha considerat que de la trobada "se'n deriva un altre cop de porta a Catalunya, un cop de porta al dret a decidir per part del PSOE". "És una pena que la democràcia espanyola no sigui com la democràcia britànica o la democràcia canadenca", ha lamentat.

Crítiques generalitzades

El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, s'ha referit a la reunió de Mas com una "situació inexplicable", i ha recriminat al president: "Amb qui hauria d'explicar-se és amb ERC, el seu soci de govern". "El senyor Mas se sent ofegat i incapaç de governar, per això nosaltres hem de buscar alternatives per als catalans", ha assegurat Millo.

El portaveu de C's al Parlament, Jordi Cañas, ha lamentat aquest dimarts la trobada del president amb els líders socialistes, ja que ha considerat que s'emmarca en un context d'"agendes ocultes, reunions discretes i acords secrets" del president. Davant d'això, Cañas ha demanat a Mas que esclareixi si "el pacte amb ERC ha mort i si ara començarà la sociovergència". "El PSC sembla que torna a oferir-se com a soci necessari dels separatistes d'aquest país", ha dit, i ha afegit: "Espero que això els passi factura entre els seus votants".

stats