Política 22/12/2014

Mas sobre la reunió del TSJC: "No s'entén, però respecto plenament les decisions de l'àmbit judicial"

El president fa broma en un acte a l'aire lliure a Sitges abans de saber la decisió: "Si algú es refreda no es culpa meva, tot i que gairebé tot és culpa meva"

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, al Museu de Maricel / ACN

SitgesEl president de la Generalitat, Artur Mas, creu que "no s'entén" que el portin davant els tribunals per haver posat les urnes i permetre que la gent votés, tot i que respecta "plenament" les decisions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El president ha fet broma sobre la reunió del TSJC durant un acte a l'aire lliure a Sitges, en una plaça freda on no tocava el sol: "Si algú es refreda, no és culpa meva. Ho dic perquè gairebé tot es culpa meva, però aquesta no me l'engalto".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquestes declaracions abans de saber la decisió del tribunal. El ple de la sala civil i penal del TSJC ha decidit per majoria admetre a tràmit les querelles i denúncies vinculades "a la presumpta desobediència de la resolució del Tribunal Constitucional del 4 de novembre" i tots els fets que de forma "directa o indirecta" estiguin relacionats.

L'alt tribunal investigarà, per tant, les querelles que es dirigeixen contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per l'organització del procés participatiu del 9-N.

Tanmateix, no s'admeten a tràmit les querelles i denúncies dirigides contra la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ni els membres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Corominas, Josep Rull i David Companyon, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el diputat Oriol Junqueres.

Totes les denúncies i querelles s'acumularan en un mateix procediment, que serà el més antic. Per tant, el magistrat encarregat de la instrucció serà Josep Manel Abril, que estava estudiant la querella de Manos Limpias, que va ser la primera.

"Avui és un dia de decisions", ha advertit Mas en l'inici del seu parlament durant la inauguració de les obres de remodelació dels Museus de Sitges. Les decisions dels tribunals, afegia després, són "lliures" i "respecto plenament les decisions dels àmbits judicials". "Ja veurem que decideixen ells", ha dit, de manera prudent, a l'espera de conèixer el resultat de la reunió.

stats