Política 12/11/2014

Mas demana a la comunitat internacional que insti Rajoy a deixar que Catalunya decideixi

El president de la Generalitat, Artur Mas, explica en un article al diari britànic 'The Guardian' que si hi ha voluntat política es pot trobar una manera legal de fer un referèndum amb "totes les conseqüències"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, demana aquest dimecres en un article al diari britànic 'The Guardian' que la comunitat internacional insti el president espanyol, Mariano Rajoy, a deixar que Catalunya decideixi el seu propi sistema de govern. Assegura que després de la participació de diumenge passat en la votació del 9-N, els catalans "s'han guanyat el dret a decidir" el seu futur en un referèndum vinculant com a Escòcia i Quebec amb "totes les conseqüències". Una gran majoria de catalans, diu, "estiguin o no a favor de la independència", tenen el desig d'exercir el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els catalans volem autogovernar-nos en el marc de la UE", diu Mas, i afegeix que les excuses legals no són "suficients" per evitar-ho. "La llei ve de la política, si hi ha voluntat, s'ha de trobar un camí per fer-ho".

El cap de l'executiu català explica també la prohibició de la consulta i després del procés participatiu, però assegura que d'acord amb el mandat que els ciutadans van donar al Parlament el passat 2012, van decidir fer el 9-N. "Malgrat les constants amenaces del govern espanyol, no estàvem intimidats i vam tirar endavant amb la votació", diu. I afegeix que si el ministeri públic busca un culpable, és ell.

stats