Política 15/08/2011

Artur Mas: "O trencàvem l'abús en el PIRMI o a l'octubre no podria cobrar ningú"

Defensa que el Govern ha augmentat en 30 milions d'euros les ajudes del tripartit a aquesta renda

Agències
2 min
Artur Mas ha visitat les festes de Gràcia / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dilluns que si el seu govern no hagués actuat contra l'"abús" en el cobrament del PIRMI per part d'alguns beneficiaris, a l'octubre no haurien pogut pagar aquest ajut a ningú per falta de diners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha apuntat que el canvi en la forma de pagament té una "explicació claríssima", ja que "ara hi ha menys diners" i l'obligació de l'executiu és "preservar els diners que hi ha perquè es gastin bé i sobretot que arribin a les persones que realment els necessiten". El president ha declarat que el tripartit va pressupostar 100 milions d'euros per aquest programa i el Govern de CiU, tot i les retallades, en va pressupostar 130 milions. Ha alertat que "al ritme actual s'anava a tancar l'any a 200 milions d'euros i no es podia pagar". "Ningú pot dir que no hem tingut sensibilitat", ha subratllat Mas.

Mas, que ha evitat parlar de "frau" en el cobrament d'aquestes prestacions, s'ha mostrat convençut que la seva actuació demostrarà que hi ha un "percentatge significatiu" de beneficiaris que abusen del sistema perquè cobren l'ajut, d'uns 400 euros, malgrat que viuen fora de Catalunya, i fins i tot d'Espanya, o que treballen en l'economia submergida.

El president català ha apuntat que aquest "abús" perjudica sobretot les persones que de veritat necessiten l'ajut i que ara es podien quedar sense cobrar-lo "si ens quedàvem sense diners". Sobre el paper que estan jugant en aquesta polèmica els partits que van integrar el tripartit (PSC, ERC i ICV), ha lamentat que estiguin "instal·lats en la crítica" i ha afirmat que, encara que tenen dret a criticar, han de ser conscients de la situació en la qual van deixar la Generalitat i per això "ajudar una mica més".

En una visita a les festes de Gràcia, Mas ha assenyalat que el seu govern no té cap problema a anar al Parlament a donar explicacions sobre aquesta qüestió, després que PSC, ERC i ICV tinguin previst formalitzar aquest dimarts la seva petició perquè compareguin els consellers d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries.

stats