LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 01/06/2011

Mas apel·la a la responsabilitat de l'oposició per als pressupostos per no portar el país al precipici

El president assegura que la “irresponsabilitat, hipocresia i demagògia” del PSC els ha castigat a les urnes. Els partits d'esquerra han carregat contra la supressió de l'impost de successions per a les grans fortunes en temps de retallades

M.colomer
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a la responsabilitat dels partits de l'oposició, especialment els integrants del l'anterior Govern, perquè “no obstaculitzin” l'aprovació dels pressupostos del 2011 i evitin així que el país "caigui pel precipici" com ha passat a Grècia, Portugal i Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la sessió de control al president al ple del Parlament, Mas ha sigut especialment dur amb el PSC, a qui ha carregat el pes de la responsabilitat de la situació financera de la Generalitat perquè es tracta del partit que ha ocupat la presidència de la Generalitat i la conselleria d'Economia durant els set anys del tripartit. De fet, ha considerat que la ciutadania ha castigat a les urnes el PSC per la seva “irresponsabilitat, hipocresia i demagògia”. Els partits de l'esquerra han carregat contra contra la supressió de l'impost de successions per a les grans fortunes mentre es retalla despesa en matèria social.

En aquest sentit, tant Joaquim Nadal (PSC), com Anna Simó (ERC) i Joan Herrera (ICV) li han retret la supressió de l'impost de successions, si bé Mas ha respost que mentre el tripartit el va reduir i va deixar de recaptar 560 milions, CiU només l'acabarà de rebaixar i deixarà d'ingressar 50 milions, una xifra inferior a la que fins ara havia defensat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. L'oposició ha retret al Govern que hagi presentat uns pressupostos sense negociar-los malgrat no tenir majoria per aprovar-los.

“Ha imposat un pressupost i diu que no té marge, la vella tàctica per tensar la corda, posar-ho negre, apel·lar a la responsabilitat i demanar als altres que l'assumeixin per defugir la pròpia”, ha asseverat Nadal. “Entenguin que tenim el millor ànim de col·laboració. No demanem suport explícit, sinó que no obstaculitzin la normal governabilitat”, ha dit Mas. De moment, només compta amb el suport de Joan Laporta, mentre PP i ERC no han tancat la porta a la negociació.

stats