Política 15/10/2012

Mas assegura que vol majoria absoluta per parlar "més de tu a tu" amb el govern espanyol

El president de la Generalitat no condiciona la celebració de la consulta als resultats electorals de CiU, però defensa que una majoria clara seria una garantia de cara a l'exterior

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a TV3 la majoria absoluta de CiU com una manera de poder parlar "més de tu a tu" amb Madrid i la majoria absoluta del PP. Mas ha assegurat que el fet de no obtenir majoria absoluta no suposaria cap canvi en la intenció de formular una consulta ciutadana sobre el futur de Catalunya, que es mantindrà, ha dit, amb independència dels resultats electorals. El president sí que ha argumentat, però, que un suport ampli al seu partit serviria, a més de posar-lo en igualtat de condicions en relació amb la força del PP a l'Estat, per "reforçar" el Govern de cara a l'exterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha defensat en aquest sentit que una majoria absoluta de CiU serviria, als ulls d'Europa o els Estats Units, per reforçar un Govern que haurà d'afrontar "un procés molt complicat".

El president de la Generalitat també s'ha referit a declaracions com les del líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, que diumenge, després d'acabar la seva intervenció davant el consell nacional de CiU cridant "visca Catalunya lliure", va declarar-se, a través de Twitter, partidari de la confederació. Mas ha donat per fet que Duran està "absolutament convençut" del procés que comença ara el país, i ha assegurat que Unió "sempre ha tingut el dret a l'autodeterminació en els seus estatuts". I, en aquest punt, ha emfatitzat que ara "ha arribat l'hora d'exercir-lo".

Mas també ha fet referència a les declaracions de l'empresari José Manuel Lara en les quals titllava la independència de "mal irreparable", i ha assegurat que el món empresarial, com ja ha fet d'altres vegades, s'hauria d'adaptar a una nova situació. Mas ha dit que Lara ha "fet moltíssimes coses perquè Catalunya i la seva cultura vagin endavant", i ha assegurat que respecta la seva opinió, però que està convençut que a Catalunya hi ha una majoria social que ara no pensa com el president del Grupo Planeta.

Finalment, Mas s'ha referit a altres punts del programa electoral de CiU que no fan referència al dret a l'autodeterminació. Ha marcat com a fita mantenir les bases de l'estat del benestar i ha confirmat, però, que les retallades són inevitables i que el que cal vigilar són les línies vermelles que no es poden creuar, com ara el manteniment de la xarxa hospitalària.

stats