POLÍTICA
Política 29/02/2012

Mas assenyala que l'ICO és "només una via" per pagar els 6.500 milions als proveïdors

El cap de l'executiu no descarta fer més d'una emissió de bons el 2012, i vol "flexibilitat" de la UE i Madrid amb el deute

Ferran Casas
1 min

RabatEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat avui, en una roda de premsa a Rabat després de reunir-se amb el president del país, Abdelilah Benkirane, que la Generalitat busca vies alternatives als crèdits de l'ICO espanyol per fer front al pagament del deute als proveïdors, que segons ha donat a conèixer avui l'ARA és de 6.500 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha admès el volum del deute a les empreses i entitats que presten serveis a la Generalitat i ha assenyalat que els 900 milions de crèdit que s'han sol·licitat són "només una via" i que el seu Govern n'explora d'altres per fer front als pagaments. No ha explicat, però, quines seran les prioritats dels propers mesos. El cap de l'executiu ha recordat que, al marge dels 900 milions que arribaran de l'ICO –que posa a disposició de les comunitats autònomes 10.000 milions d'euros– s'estan buscant diners als mercats financers i que enguany, "com a mínim", es farà una emissió de bons.

D'altra banda, ha demanat a les autoritats europees i espanyoles "flexibilitat" en matèria de dèficit amb qui faci els deures. Brussel·les vol que Espanya passi del 8,5% al 4,4%, i per fer-ho són necessaris els ajustos a les comunitats autònomes. Mas ha insistit que no totes són iguals ni han fet de la mateixa manera els deures, i que això s'ha de tenir en compte.

stats