PRIMERA CRISI DE GOVERN
Política 21/03/2011

Mas es decanta per avalar Germà Gordó enfront d'Unió

Tot i que de forma molt velada i referint-se als casos de València i Madrid, Mas ha vingut a deixar clar, sense citar-ho, que el Govern treballa per una supressió de l'impost entre cònjuges i de pares a fills, però no entre familiars de tercer i quart grau.

Redacció
1 min

Barcelona“Catalunya tractarà successions igual o millor que Madrid i València”. Amb aquesta referència als casos de València i Madrid, el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha referit de forma velada i volgudament ambigua a la que ja s'ha convertit en la primera crisi del Govern que presideix. El secretari del Govern, Germà Gordó, va dir ahir que no se suprimirà del tot l'impost, com vol Unió i es comprometia CiU al programa electoral, i Mas avui l'ha vingut a avalar, tenint en compte que tant Madrid com València no paguen successió entre cònjuges i de pares a fills, però sí familiars de tercer i quart grau, com és el cas dels nebots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la cloenda del programa Recicla't, Mas ha fet una breu referència al debat entorn a l'impost de successions. Després de recordar que ja a principis de legislatura va traslladar al conseller d'Economia Andreu Mas-Colell que el compromís al programa de CiU era que “en l'àmbit familiar no s'hagi de pagar res de successions”. Però no ha concretat què vol dir quan parla de “l'àmbit familiar”, és a dir, si també hi entren els nebots o no.

“Catalunya no ha de ser una comunitat discriminada respecte de la resta”, ha clamat Mas, que ha afegit que “un català no ha de pagar més impostos que la resta de comunitats autònomes”. Ara caldrà veure com reacciona el partit de Josep Antoni Duran i Lleida, que ja ha deixat ben clar que vol la supressió en tots els casos, i no selectiva.

stats