POLÍTICA
Política 23/06/2011

Mas avançarà les eleccions si no s'aproven els pressupostos

“L'alternativa de no fer les coses bé es diu Grècia”, diu el president de la Generalitat. Mas es mostra disposat a aprovar els comptes “amb qui es posi una mica a to”

Redacció
2 min
Artur Mas, als estudis de Catalunya Ràdio / CR

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha parlat de la situació econòmica que viu el país aquest dijous, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Mas s'ha mostrat disposat a aprovar els pressupostos “amb qui es posi una mica a to” però ha alertat que, en cas de no arribar a acords amb cap grup, no li tremolarà el pols per convocar eleccions avançades. “No tinc cap ganes d'avançar les eleccions, però vinc aquí a fer una feina que és aixecar el país, no vinc a escalfar la cadira”, ha resumit Mas. El president ha dit que “l'alternativa de no fer les coses bé es diu Grècia”, un país que viu, segons ell, un “caos total”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recordat que les seves prioritats són “l'atur, el fracàs escolar i el pacte fiscal” i ha proposat una fórmula que inclou “l'aprimament, no l'afebliment” de les administracions. El president del Govern també ha recordat que “Europa demana més flexibilitat” per combatre la idea que som “campions de l'atur”. Segons Mas, “l'únic filó per crear llocs de treball són les empreses”, especialment les petites i mitjanes. El president també ha explicat que aviat presentarà la seva proposta de pacte fiscal per fer que “els esforços que fan els catalans es quedin a Catalunya”.

La reforma dels convenis

Mas també s'ha referit a l'abstenció del grup de CiU en la votació al Congrés de la reforma de la negociació col·lectiva, una decisió que “s'ha explicat a mitges”. Segons el president, l'abstenció dels diputats convergents “no serveix per aprovar la reforma sinó per tramitar-la com a projecte de llei i incorporar-hi esmenes”. Mas ha negat que s'hagi obtingut res a canvi però ha admès que “en les pròximes setmanes aconseguirem alguns èxits en la relació bilateral entre l'Estat i la Generalitat”.

Mas ha recordat que aquest dimecres es va viure un “moment delicat” al Congrés. “Podríem haver acabat amb la legislatura”, ha dit, però ha explicat que “si els bascos ajuden el govern a mantenir-se, què hi guanyem anant a enderrocar-lo?”. “Nosaltres sols no podíem, millor treure'n profit”, ha resumit Mas, que considera que “el govern espanyol no està a l'alçada en molts sentits” i que “se'n pot esperar molt poca cosa”.

stats