POLÍTICA
Política 08/03/2012

Mas celebra la sentència del TSJC: "Som on érem i d'aquí no ens mourem"

El president de la Generalitat interpreta que el TSJC ha validat el model i remarca que la llei ja preveu les excepcions, malgrat que "si cal afinar alguna coseta, es farà"

Ara
1 min
Artur Mas, aquest dijous

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha mostrat aquest dijous la seva satisfacció per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el model d'immersió lingüística a l'espera de saber-ne la lletra petita. "Som on érem i d'aquí no ens mourem", ha constatat el president després de participar en l'acte de commemoració del Dia de la Dona, segons informa l'ACN. Mas ha subratllat que la llei ja preveu excepcions per a les famílies que reclamin una major atenció en castellà, i ha afegit que "si cal afinar alguna coseta, això es farà". "Però el model en el seu conjunt entenem que no cal tocar-lo perquè la sentència no l'altera en qualsevol cas", ha insistit el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha apuntat que més que mantenir l'alerta, cal continuar amb la mateixa convicció i compromís, perquè si no hi hauria una societat catalana amb criatures que aprendrien en català i altres que ho farien en castellà, i es crearien així dues xarxes segregades i sense cap tipus de connexió. Mas ha subratllat que els fills de les famílies que parlessin en castellà no aprendrien el català, mentre que a l'inrevés no passaria el mateix perquè el castellà "està present a tot arreu". "Cal fer una defensa explícita i contundent del que és la llengua que està en inferioritat de condicions", ha conclòs.

stats