TROBADA ANTICRISI
Política 25/03/2011

Acord de mínims per reconduir l'economia catalana

El president de la Generalitat destaca que la cimera ha estat "extraordinàriament positiva" i ha destacat l'actitud “constructiva” de tots els actors que hi han participat. N'han sortit fins a sis acords per reconduir l'economia catalana

S.gonzález/m.colomer
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat el resultat de la cimera anticrisi com a “extraordinàriament positiu”. Després de set hores de reunions, els partits polítics, i agents socials i econòmics han arribat a un acord de mínims que es plasma en un document que parteix de la proposta del Govern però amb modificacions. Així, han acordat fins a sis punts, els proposats pel Govern més un altre com a resposta a les demandes de les formacions progressistes i que es compromet a “no deixar a l'estacada” als sectors més febles de la societat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, els acords passen pel compromís de fer una llei marc per alleugerir la burocràcia i racionalitzar el sector públic; integrar els tres models de formació professional; un acord per a la gestió de les infraestructures estratègiques; la racionalització del marc fiscal, entre ells l'impost de societats i l'IVA -tal i com ja apuntava el document del Govern-; fer un pla de foment de l'ocupació, i el suport als sectors socials més desfavorits.

També, la cimera ha servit per encarregar al Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (Crec) -a qui Mas ha agraït la implicació desinteressada, al marge del nivell d'acord que ha reconegut que ha estat baix entre els partits de l'arc parlamentari- que en un mes busqui noves vies per obrir l'aixeta del crèdit al sector privat que no siguin els crèdits bancaris, entre d'altres.

Cau la referència explícita al concert

Ara bé, davant el rebuig del PSC i el PP, el Govern ha admès que el document de conclusions elimini cap referència explícita al concert econòmic, i opta per remetre's a l'acord de ple per crear una comissió de base parlamentària que estudiï el concert econòmic. Això sí, manté el mandat perquè la comissió enllesteixi els treballs abans del 31 d'octubre.

stats