Política 09/02/2015

El PP exigeix a la comissió del cas Pujol que no doni un tracte diferenciat a Mas

Reclama a Mas que no vagi al Parlament "a passejar-se" sinó a "respondre totes i cadascuna" de les preguntes i no es veti el debat entre grups i compareixent. Alícia Sánchez-Camacho formularà en persona les preguntes a Mas

M.colomer
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Enric Millo, ha exigit aquest dilluns a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i el cas Pujol que no doni un tracte diferenciat a Mas que a la resta de compareixents, excepte els experts. Un avís a CiU i ERC, però també al president de la comissió, David Fernández, davant la possibilitat, com intueix el PP, que acordin un format que eviti que el president es vegi obligat a entrar en debat amb els grups parlamentaris durant la compareixença.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Millo, el format que s'està negociant encara hores d'ara impediria que Mas hagués de respondre a les preguntes immediates dels grups. Així, l'eventual format adaptat, que es votaria a l'inici de la comissió, passaria per una intervenció inicial de Mas, amb rèplica dels grups però compactada i sense possibilitats de pregunta-resposta immediata dins els temps assignats a cada grup. Un cop haguessin intervingut tots els grups, sempre segons la versió del PP, Mas podria triar si respon o no. Els populars volen que es mantingui el format d'altres comissions d'investigació, en què el testimoni compareixent ha d'entrar en un debat viu amb els portaveus dels grups i respondre a l'instant les preguntes que se li formulen.

Camacho al capdavant

Les preguntes en nom del PP les llançarà la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Millo ja ha donat per fet que la trajectòria de Mas "està permanentment vinculada i possiblement tacada per fets que han tingut lloc a Catalunya i que estan directament relacionats amb el frau i la corrupció", després d'haver estat al capdavant de les conselleries de Política Territori i Obres Públiques, d'Economia i a la conselleria en cap durant els anys de govern Pujol en què suposadament es cobraven comissions a canvi d'obra pública. Això fa que els populars exigeixin que Mas "posi llum sobre l'ombra de dubte que plana sobre la seva honorabilitat".

"Els catalans tenen dret a saber si Mas ha format part o no de l'entramat convergent de finançament irregular" de Convergència, ha asseverat Millo, que ha advertit que si Mas "no aclareix res, utilitza l'ambigüitat, no contesta les preguntes, utilitza excuses i escuts per no dir la veritat, l'ombra de dubte continuarà i s'enfosquirà" i "voldrà dir que el núvol negre acompanyarà per sempre el president de la Generalitat". "Que respongui, doni explicacions i contesti sense ambigüitats. Que no vingui a passejar-se a la comissió. Que vingui amb voluntat sincera d'afrontar la situació i respondre preguntes que s'hi plantegin. Que no utilitzi Catalunya com a escut, l'estelada com escut, el procés cap a la independència per no respondre", ha advertit per donar per fet que Mas s'ha fet independentista com una "fugida endavant per tapar tot allò que té a veure amb la corrupció", pel fet d'haver estat "molt a prop de fets delictius".

stats