Política 22/05/2012

Mas no compareixerà aquesta setmana al Parlament per informar del tercer pla d'ajust de la Generalitat

Els grups han acordat que la compareixença del president de la Generalitat es faci en un proper ple, juntament amb el debat i la votació de les modificacions als pressupostos

Acn
2 min

BarcelonaLa Junta de Portaveus ha decidit que el president de la Generalitat, Artur Mas, no comparegui en el Ple d'aquesta setmana per informar del tercer pla d'ajust de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els grups han acordat que la compareixença del president coincideixi amb el debat i la votació de les modificacions que aquest tercer pla d'ajust suposa al pressupost de la Generalitat. CiU havia proposat que Mas informés els diputats aquest proper dijous a la tarda, un cop finalitzat el contingut ordinari del Ple, però els grups de l'oposició han insistit que aquesta compareixença no eximia el Govern d'explicar en un futur Ple les incidències de les darreres mesures als pressupostos del 2012, tal com va aprovar el ple monogràfic sobre les retallades.

Amb l'excepció d'ERC, que volia que Mas comparegués aquest dijous i que ell o el conseller d'Economia ho tornés a fer en el futur ple per debatre la incidència sobre el pressupost públic dels ajustaments, la resta de grups s'han mostrat partidaris d'ajuntar els dos debats el mateix dia.

El debat i votació de les propostes de resolució que puguin fer els grups parlamentaris sobre els canvis en els pressupostos de la Generalitat és un acord que va aprovar el Parlament durant el Ple sobre les retallades del passat mes d'abril. En tot cas, aquest dijous no es podia convocar aquest debat perquè, tal com fixa l'article 148 del reglament del Parlament, es necessita un termini de 10 dies des que s'ha registrat la sol·licitud per incorporar el debat i les votacions en l'ordre del dia. Els grups de l'oposició van registrar la sol·licitud divendres passat i, per tant, aquest termini no s'ha complert.

La Junta de Portaveus no ha votat el dia de la compareixença, però s'espera que ho faci en un dels plens ordinaris previstos per al mes de juny, tot i que també existeix la possibilitat que els grups decideixin convocar un ple extraordinari per tractar tant la compareixença del president com el debat i la votació de les propostes de resolució sobre els canvis en els pressupostos de la Generalitat.

stats