Política 16/12/2011

Mas assegura que en situacions complicades el Govern intenta que "les càrregues de les dificultats" es comparteixin

El president de la Generalitat assegura durant el 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus que estan actuant amb "lògica i equitat en el conjunt del país"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous a la nit a Reus que, malgrat que potser no s'arribarà a entendre o a acceptar, "el Govern està intentant que quan les coses al país es compliquen, les càrregues de les dificultats es reparteixin entre tothom". Artur Mas ha assegurat que l'executiu és conscient de les enormes dificultats actuals i per això "intenta actuar en conseqüència i amb certa lògica i equitat en el conjunt del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president s'ha referit així a les darreres mesures que el Govern ha anunciat, com és l'ajornament de la paga extraordinària de Nadal als treballadors públics i el retard en el pagament a alguns proveïdors. El president també ha defensat el fet que quan les administracions tenen grans dificultats de pagament "els únics que reben són els proveïdors i, molts cops, això vol dir les empreses, que també tenen treballadors i nòmines per pagar", motiu pel qual ha apostat per aquesta línia de "compartir esforços". Tot i això, el cap de l'executiu ha volgut remarcar que, malgrat que s'hagi d'actuar així en moments com l'actual, "no s'ha de perdre l'horitzó".

Posada al dia de les cambres de comerç

El president ha fet aquestes declaracions en el decurs de l'acte institucional amb motiu del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Artur Mas ha aprofitat el discurs per remarcar la importància que tenen les cambres, "per la seva llarga trajectòria i perquè són institucions centenàries, amb les arrels ben fondes en el teixit del nostre país". El president ha assegurat que és conscient dels "cops de vent que recentment han desestabilitzat el vaixell de les cambres de comerç" i, per això, ha dit que "el Govern intentarà, com està fent, ajudar les cambres". A canvi, però, ha demanat un "esforç de posada al dia" per "no perdre la utilitat" i adaptar-se a les circumstàncies canviants.

Per últim, el cap de l'executiu ha volgut fer notar que, malgrat les dificultats, "al Camp de Tarragona avui hi ha sectors amb un gran potencial de creixement i de lideratge" com el turisme i el comerç, la industria química i la indústria agroalimentària. "Tot això ens ha de donar la confiança i l'esperança que vindran temps millors i que estem amb capacitat de liderar-los", ha defensat.

stats