Política 07/05/2018

Mas oferirà la seva conferència en un altre espai després del veto de la Universitat Politècnica de Madrid

Tindrà lloc a porta tancada, per evitar boicots, i amb un aforament limitat

Acn
2 min
compareixença artur mar

BarcelonaLa Universitat Politècnica de Madrid ha vetat una conferència que l'expresident de la Generalitat Artur Mas havia d'oferir dimecres vinent a les seves instal·lacions amb el títol 'Catalunya: l'ahir i el demà', amb l'argument que la seva presència “pot danyar la imatge de la universitat i crear una polèmica innecessària”, segons van informar els organitzadors, l’Associació Ítaca-UPM. L’entorn del president ha informat que, fruit d’aquesta prohibició, l’acte tindrà lloc el mateix dimecres en un altre espai molt més reduït, on se celebrarà a porta tancada per evitar possibles actes de boicot, malgrat que també es podrà seguir per 'streaming'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha fet públic l’Associació Ítaca, l’acte ha estat prohibit tant per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) com per l’Escola Superior d’Enginyers Industrials (ETSII), que és on s’havia de celebrar. Per aquest motiu, la plataforma ha informat en les últimes hores als participants que “després d’algunes dificultats” el debat tindrà lloc “de manera privada i amb un aforament molt limitat” i que només s’hi podrà accedir prèvia inscripció.

Mas abordarà, en la seva intervenció, "possibles solucions a les expectatives sobre el conflicte independentista català" i els assistents li podran fer preguntes sobre les perspectives de futur i els problemes legals, polítics i econòmics que comporta el procés.

Segons el diari Elplural.com, que és qui va anunciar el veto de la universitat a la conferència de Mas, en els dos últims anys la Universitat Politècnica de Madrid sí que ha permès actes a les seves instal·lacions d’altres polítics, com el vicesecretari de política social del PP, Javier Maroto, i el diputat del PSOE Rafael Simancas.

L’expresident de la Generalitat ha ofert anteriorment diverses conferències en universitats espanyoles i europees. L’última a Madrid va tenir lloc a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid el febrer del 2017 amb el títol 'Catalunya i la UE al segle XXI'.

stats