NOU GOVERN
Política 24/12/2010

Mas tanca el sudoku del nou Govern

El futur president de la Generalitat, Artur Mas, va perfilant la composició del seu nou executiu, que ha de prendre possessió el proper dimecres. De moment, es confirmen els vuit noms avançats per l'ARA: Francesc Homs, Joana Ortega, Felip Puig, Lluís Recoder, Irene Rigau, Josep Maria Pelegrí, Josep Lluís Cleries i Germà Gordó

Redacció
1 min

BarcelonaArtur Mas intenta ajustar l'organigrama del que serà el seu govern abans de prendre possessió del càrrec dilluns que ve. Ell mateix ha explicat en una entrevista a TV3 aquest divendres al matí que ha fet "moltes trucades" durant les últimes hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, hi ha clars diversos noms, i d'altres han caigut a causa de la negativa dels implicats. Tal i com ja ha avançat l'ARA en l'edició impresa (quiosc digital), Joana Ortega (UDC) s'ocuparà de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals. Felip Puig es farà càrrec de Justícia i Interior. El fins ara alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, tindrà la cartera de Política Territorial i Obres Públiques. Al capdavant de la conselleria d'Economia, Artur Mas hi ha situat l'economista Andreu Mas-Colell, que ja havia ocupat la cartera d'Universitats i Recerca amb Jordi Pujol.

A Cultura les gestions s'estan complicant. Mas ha ofert aquesta conselleria a la directora de la Fundació Joan Miró, Rosa Maria Malet, i a Imma Tubella, rectora de la UOC, però totes dues han denegat l'oferta.

En canvi, es confirma que Irene Rigau ocuparà la conselleria d'Ensenyament i que Josep Maria Pelegrí (UDC) serà el titular d'Agricultura i Medi Natural. També s'apunta Josep Lluís Cleries per a Benestar Social. A més també es confirma, com ha avançat l'ARA, que Francesc Homs serà el nou secretari general de Presidència i que Germà Gordó serà secretari del Govern. El Govern de Mas tindrà 11 conselleries.

stats