POLÍTICA
Política 13/12/2012

El nou Parlament es constituirà dilluns

Mas signa el decret que fixa el ple de constitució del Parlament. La convocatòria és indicativa dels avenços en les negociacions entre CiU i ERC, que tenen pràcticament tancat l'acord d'estabilitat parlamentària que inclou una consulta el 2014

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha signat el decret de convocatòria del ple de constitució del Parlament, que es farà el dilluns 17 de desembre, segons han informat a l'ACN fonts del Govern. Després del 25-N, el nou Parlament podia constituir-se fins al 24 de desembre, segons el termini legal, però Mas no l'ha exhaurit i ha convocat el ple una setmana abans, fet que demostra que les converses entre CiU i ERC estan a punt de cristal·litzar en una entesa. De moment, l'acord sobre la Mesa i el funcionament del Parlament ja està fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ple de constitució de la cambra catalana serà, doncs, el 17 de desembre a partir de les 11 hores. El president de la Generalitat en funcions, d'acord amb la normativa, ja ha signat el decret que convoca el ple que servirà per constituir el Parlament que surt de les eleccions del 25-N. Durant aquesta sessió, els diputats elegiran per votació secreta la Mesa, màxim òrgan de govern de la cambra. Fins que no s'hagi configurat, el ple el presidirà el diputat de més edat, en aquesta ocasió la popular Dolors Montserrat, que estarà assistida pels dos parlamentaris més joves. És l'anomenada 'mesa d'edat'.

Indicatiu de les negociacions

El fet que el president en funcions ja hagi signat aquest decret demostra, en tot cas, com està de madur l'acord entre CiU i ERC, que ja han pactat la composició de la Mesa i el funcionament del Parlament. El que està a punt de tancar-se també és la qüestió de la consulta; s'hauria acordat que el procés previ de negociació amb el govern espanyol i aprovació de la llei catalana de consultes s'enllesteixi durant el 2013 per fer la consulta el 2014.

stats