POLÍTICA
Política 27/04/2014

Mas: "Volem un diàleg sense condicions prèvies"

El president evita revelar els suports internacionals al procés català per no comprometre'ls davant "l'ofensiva internacional" del govern espanyol

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha refermat aquest diumenge la seva predisposició al diàleg "no només amb el govern espanyol, sinó també amb les institucions de l'Estat i els partits de l'oposició". Mas, però, ha insistit que aquest diàleg ha de ser "sense condicions prèvies ni renúncies imposades pels interlocutors", ja que així serà "molt més franc, constructiu i democràtic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, durant una visita a Sant Sadurní d'Anoia, ha insistit que el procés polític emprès a Catalunya "no es la dèria de pocs sinó la voluntat de molts".

Els suports, en secret

Sobre la seva presència al Congrés Internacional Liberal de Rotterdam (Holanda), Mas no ha volgut revelar si ha rebut cap tipus de sintonia per part de les forces polítiques participants –algunes d'elles amb responsabilitats de govern als seus països– per tal de no comprometre ningú davant "l'ofensiva internacional" de l'Estat per intentar "desdibuixar i anul·lar el procés polític català".

"No vull comprometre ningú", ha argumentat Mas per evitar respondre a la pregunta de quins suports internacionals ha recollit després que la Internaiconal Liberal fes explícit ahir el seu suport al 9-N. "Tots els contactes que tenim a nivell internacional privats han de quedat en l'àmbit discret", ha insistit, perquè "si no fos així comprometríem determinades persones, i, tal com està actuant l'estat espanyol, prefereixo no comprometre'ls.

stats