POLÍTICA
Política 12/02/2014

Mas replica al discurs apocalíptic dels directius antisobiranistes: "L'economia catalana està en marxa"

Respon al grup de directius alemanys que s'han manifestat en contra del procés sobiranista que en el mes i mig que portem de 2014, empreses alemanyes han anunciat inversions a Catalunya per valor de 131 milions

M. Colomer
1 min
Mas conversa amb el conseller Puig al Parlament / PERE TORDERA

Barcelona"L'economia catalana està en marxa. És la que més en marxa està del sud d'Europa". Així ha replicat el president de la Generalitat, Artur Mas, al discurs apocalíptic d'alguns directius alemanys i de la patronal espanyola contraris al procés sobiranista de Catalunya. Mas ha alertat aquests actors que "no es poden barrejar les coses de manera interessada com s'està fent". Els ha recordat que només en el mes i mig que portem d'any, empreses alemanyes han anunciat inversions a Catalunya per valor de 131 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta de CiU durant la sessió de control al Parlament, el president de la Generalitat ha reconegut que si bé és cert que l'economia catalana té "enormes dificultats", com "l'atur i els nivells salarials", Catalunya és el territori del sud d'Europa que lidera l'exportació, el turisme estranger, la captació d'inversió estrangera no financera, la captació de fons europeus de recerca i la creació de llocs de treball, entre altres qüestions.

"Economia atractiva"

Amb aquests elements damunt la taula, Mas ha afirmat que la catalana "és una economia atractiva". "Aquesta és la situació. La solidesa hi és, d'expectativa n'hi ha. L'economia està en marxa", ha conclòs.

stats