Política 18/06/2011

Un Mas "dolgut" diu que el PSC va rebutjar la mà estesa de CiU per pactar

El president de la Generalitat retreu a Montilla el seu "no rotund" als pressupostos i diu que el PSC fa trampes perquè l'interessa presentar CiU i PP com a "parella estable"

Redacció
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha manifestat avui "molt dolgut" amb el seu antecessor en el càrrec, el socialista José Montilla, per haver rebutjat la mà estesa quan li va demanar l'ajuda del PSC per tirar endavant els pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció davant el consell nacional de Convergència, a l'auditori del World Trade Center de Barcelona, Mas ha revelat per primera vegada els contactes discrets que va mantenir amb líders polítics catalans per sondejar la seva predisposició a ajudar el Govern a aprovar els pressupostos de la Generalitat per a 2011.

Dimecres passat, CiU va aconseguir que el Parlament donés llum verda a la tramitació del projecte pressupostari, gràcies a l'abstenció del PP i malgrat el rebuig de la resta de grups de l'oposició, inclòs el PSC.

Mas ha explicat que es va reunir amb el primer secretari del PSC, José Montilla, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per demanar-los un gest de "responsabilitat" i d'"estima cap al país".

Aquest gest passava per abstenir-se en el debat de pressupostos i permetre així la seva tramitació, tenint en compte que si Catalunya no fa els deures en matèria econòmica "caurà pel precipici".

Mas ha explicat que de Montilla va obtenir immediatament un 'no' rotund i sense matisos, una resposta "més dolorosa" si és possible, en tractar-se d'una persona que ha desenvolupat "la màxima responsabilitat" institucional de Catalunya.

"Quan una persona ha estat president d'un país l'ha de servir quan ostenta el càrrec i també quan no l'ostenta", ha recalcat un Mas visiblement enfadat amb l'encara líder del PSC.

La resposta d'ERC, segons Mas, va ser "millor en les formes però igual en el fons" que la del PSC, de manera que l'únic aliat possible que va trobar per tirar endavant els pressupostos va ser el PP.

Mas ha acusat els socialistes de fer "trampa" en intentar presentar CiU i PP com a "parella estable", ja que primer va estendre la mà al PSC, però "dos no es poden entendre si un no vol".

"Quan al PSC se li estén la mà i se li demana ajuda, en lloc de pensar més en el seu país, que és Catalunya, pensa més en el seu partit", ha denunciat.

No obstant això, ha assegurat que el partit resta obert a tots els qui vulguin sumar-se a ajudar. "Ciu no està casada amb ningú; m'agradaria que fóssim uns quants", ha conclòs.

stats